Stropdas schoonmaken

Hoe maakt u uw stropdas schoon? Dat kan op verschillende manieren. Het ligt er aan van welk materiaal uw stropdas gemaakt is. In dit artikel ziet u hoe u op verschillende manieren uw stropdas schoon kunt maken.

Met een servet uw zijde stropdas schoonmaken
Wanneer er net een vlek op uw das is gekomen, kunt u proberen om de stropdas direct te reinigen. U neemt een droog servet en u maakt een deppende beweging op de vlek. Het is belangrijk om niet te wrijven, hiermee wrijft u namelijk de vlek dieper in het zijde. Het deppen moet u steeds herhalen met een schoon gedeelte van het servet totdat de stropdas weer schoon is.


Schoonmaken met een potje met wasbenzine
Wanneer u een hardnekkige vlek op uw stropdas heeft, kunt u de stropdas oprollen en in een leeg jampotje doen die gevuld is met wasbenzine. U schudt dan dit potje een aantal keer heen en weer zodat de wasbenzine goed in de vlek op de stropdas intrekt. De wasbenzine kunt u gewoon bij de drogist halen. Laat de stropdas een dag in het potje zitten en haal hem er dan uit en laat de stropdas goed drogen. Dan heeft u weer een schone stropdas.


Schoonmaken met talkpoeder
U kunt uw zijden stropdas ook met talkpoeder schoonmaken. Strooi talkpoeder over de vlek en laat de stropdas 24 uur liggen. Verwijder na die tijd de talkpoeder van de stropdas. Is de vlek na het weghalen van de talkpoeder niet weg? Probeer het dan nog een keer en begin overnieuw.


Een polyester stropdas
Bij een polyester stropdas is het schoonmaken een stuk makkelijker dan bij een zijden stropdas. U kunt de vlek in de polyester stropdas gewoon deppen met een beetje warm water en eventueel een beetje wasmiddel.


Waarschuwing bij zijden stropdassen!
Het is een logische gedachte om water over een vlek te gooien. Dit mag u echter nooit doen bij een vlek op een zijden stropdas! Als u water over een zijden stropdas gooit, maakt u al snel nieuwe vlekken in de vorm van verschillende kringen. Het schoonmaken van kringen is onmogelijk dus als u eenmaal kringen heeft, dan kunt u de das net zo goed weggooien. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Copyright 2021 Stropdasplus.nl Powered by Lightspeed
iDEAL Bancontact / Mister Cash